Испания победи Аржентина с унизителен резултат - 6:1, в една от най-интересните контроли във вторник. Двубоят се игра на новия стадион на "Атлетико" (Мадрид), на трибуните на който крушението на своите проследи Лео Меси.

Десетката на "Барселона" изпитва болки и затове не игра и в двата приятелски мача на "гаучосите" тези дни - първата беше срещу Италия (2:0) в Манчестър.

И ако онзи ден Аржентина спечели, този път понесе звучен шамар. Хеттрик за "Ла Роха" реализира Иско от "Реал" (Мадрид), а по веднъж вкараха Диего Коста, Тиаго Алкантара и Яго Аспас. За латиноамериканците вкара Отаменди за 1:2 в края на първото полувреме.

Испания се развихри след почивката. Тимът показа страхотен футбол.

Бразилия записа две победи от 2 мача в европейските си проверки (3:0 срещу Русия в петък). Вторият успех дойде като гост на Германия в Берлин - 1:0. Победният гол реализира Габриел Жезус в 37-ата минута след груба грешка на вратаря Кевин Трап - топката мина между ръцете му след удар с глава на нападателя.

Това е малка утеха за "селесао" след 1:7 срещу Германия преди четири години на мондиала в Страната на кафето.

В интерес на истината световните шампиони играха със състав, в който личаха предимно млади футболисти и такива с по-малък стаж за бундестима.

Англия и Италия направиха 1:1 на "Уембли" в мач, решен с помощта на системата за видеоповторения (VAR). Стана добър двубой.

Джейми Варди откри в 26-ата минута. В 84-ата съдията Денис Айтекин от Германия поиска VAR заради ситуация с Федерико Киеза в наказателното поле на домакините.

И отсъди дузпа, която Лоренцо Инсиние оползотвори.

Домакинът на световното Русия допусна второ домакинско поражение - този път от Франция. За гостите на стадиона в Санкт Петербург отбелязаха Килиан Мбапе (2) и Пол Погба. Фьодор Смолов се разписа за Русия, като намали 1:2 през втората част.

Румъния би Швеция с 2:1 в Крайова, а Сърбия подчини Нигерия в мач, игран в Лондон - 2:0.