Скандалът около попадането на лични данни от фейсбук в компанията "Кеймбридж аналитика" не стихва. След като Илон Мъск и други известни личности закриха акаунтите си в мрежата, сега и еротичното списание "Плейбой" обяви, че напуска фейсбук и затваря страницата си, съобщи Би Би Си.

Директорът на списанието Купър Хефнър, син на легендарния Хю Хефнър, написа в туитър, че фейсбук продължава да потиска сексуалността.

"Новините около подозренията за злоупотреба с данните на потребители от страна на Facebook затвърди решението ни да прекратим всички активности на платформата за момента. Има над 25 милиона фенове, които всеки ден комуникират през различните профили на "Плейбой" във фейсбук, и не искаме да бъдем съучастници в излагането им на подобни практики. Затова решихме да напуснем платформата на фейсбук, като деактивираме всички акаунти", се посочва в съобщение на медията.

И наистина, основната страница на списанието в американската версия е вече недостъпна от вчера, обаче някои местни издания - например филипинското, румънското, словашкото и руското, продължават да са отворени, пише Би Би Си.

Специалисти коментираха, че сега Купър си отмъщава на Зукърбърг, защото преди време фейсбук започна да трие голите снимки от изданието, споделяни в мрежата.