Три автобуса се блъснаха край Пловдив, два автомобила са под вода във Враца, проливният дъжд не спира във Видин и почти цяла Северозападна България. В София валя интензивно, на моменти го обръщаше на градушка, изчезнаха сигналите на някои тв оператори.

Това е обобщената картина до момента на проливните дъждове, обхванали западната част на страната. 

По нареждане на кмета на Враца инж. Николай Иванов в града вече няколко часа заседава оперативният щаб по бедствията. Експерти правят огледи на местата, залети вследствия на проливния дъжд, събира се и информация от близките села, съобщи "Фокус". 

Два автомобила са под вода, залети почти до тавана, а бул. „Мито Орозов” остана затворен и в двете посоки на движение, тъй катo e наводнен. На място работят "Гражданска защита" и полицията.

Силен дъжд, придружен с гръмотевична буря  и вятър, вали във Видин. Дърво падна на ул. "Христо Ботев" до поликлиниката. На много улици са се образували големи локви, тротоарите са превърнати в реки, а опасност за шофьорите представляват наводнени участъци от пътните платна. 

Около 40 л на квадратен метър е падналият валеж в Монтана, но данни за сериозни произшествия няма.

До момента няма сигнали за сериозно наводнени улици и нужда от намеса на спасителните екипи в София, казаха от общината. "По традиция" е залят бул. "Данаил Николаев" в района на Сточна гара. Над столицата продължава проливният дъжд, придружен с гръмотевици, в някои квартали и с градушка. На места изчезна сигналът на тв операторите.

В София-област спасителен екип от Своге е изпратен в близкото с. Лесков дол, за да евакуира възрастно семейство. Причината е придошла до къщата им река. 

Три автобуса с работници от КЦМ се удариха на пътя между Асеновград и Пловдив заради дъжда. Единият водач рязко е намалил скоростта заради лошото време ид ругите са се блъснали в него. В болница са 8 пострадали, като една жена е със счупен крак. Най-тежно пострадал е шофьорът на единия автобус.

Две къщи са наводнени в Куклен, област Пловдив, съобщи БГНЕС. След бурята в региона се е наложила намесата на пожарникарите. Два часа силна градушка е валя в града, отдалечен на 9 км от Пловдив. Наводнени къщи има и в Марково, а пътищата между селата Храбрино и Извор и Дедево и Равнища са затворени заради паднали дървета

По данни на НИМХ до момента най-интензивно вали в Северозападна България, столицата и Пловдив.