От МВР съобщиха късно следобяд, че утре (петък) ще дадат повече подробности за акцията, при която бяха задържани шефът на полицейското звено "Сигма" Ивайло Василев и 6 негови подчинени. По разпореждане на прокуратурата днес няма да бъдат съобщени детайли, както се очакваше.

Както вече стана ясно, при операция на дирекция „Сигурност“ – МВР (известна и като "Вътрешна сигурност") в сряда следобед са задържани шефът на мотозвеното Василев и няколко полицаи. Операцията е под ръководството на Специализираната прокуратура, а арестуваните служители са разделени в няколко различни ареста.

Те са с прокурорска мярка за неотклонение за 72 часа.

По неофициална информация става въпрос за финансови злоупотреби, натиск от страна на Василев на служители и подкупи. Те вероятно ще бъдат обвинени за организирана престъпна група.  

Моторизираната група към столичната полиция бе създадена през 1997 г. с основна задача опазване на обществения ред. Моторизираните полицаи се включват и в издирвателни действия, пътен контрол, съпровождане на арестанти до съда, летището и мн. др.