"Много голям" иск ще заведе срещу държавата бившият културен министър, сега редови депутат от ГЕРБ - Вежди Рашидов. Както се закани неотдавна, той ще съди България за бездействие по отношение на Корпоративна търговска банка (КТБ). 

Въпросният иск щял да е на стойността на средствата, които Рашидов е вложил в банката, т.е. 2,5 милиона лева.

Това обяви самият той в сутрешния блок на Нова тв. 

Както Клуб Z писа, той инициира създаването на комитет на вложителите, които държат в КТБ суми над гарантираните по закон 196 000 лева. По думите на Рашидов "комитетът лавинообразно расте" и вече има около 300 членове. Имало "хора с по 60 милиона, с големи фирми". Обединявайки се, искът ще набъбне в пъти.

"Вместо да търсим кой краде парите на вложителите... И до днес държавата е пасивна, не предоприема нищо!", ядоса се бившият културен министър.

Той обяви, че още днес заминава за Монако за среща с адвоката, който ще представлява всички вложители - американецът Ричард Шепърд, който имал опит в делата на големи корпорации и банки. Шепърд щял да работи за процент от вложената от комитета сума.

Рашидов обяви още, че не е имал нищо общо с депутата от ДПС Делян Пеевски и с майка му Ирена Кръстева и за да илюстрира това, размаха в ефир вестниците, притежавани от семейството. Цитира материали, посветени на него и се закани да съди тези вестници за клевета.

"Мама е купила тези медии с моите пари, ядоса се Вежди", визирайки Кръстева, наричана Мама и връзката й с КТБ. 

"Хората в България трябва да си върнат медиите! Товеа са средство за убиване!", заключи депутатът от ГЕРБ.