Кърджалийското издание „Родопи 24“, в което често „изтича“ информация от кухнята на ДПС, публикува подробен разказ от празненството за рождения ден на Ахмед Доган. На 29 март почетният председател на ДПС навърши 64 години и по традиция събрал актива на партията в т.нар. сарай в Бояна. Публикацията съдържа подробни цитати от думите на Доган към неговите гости:

Аз не съм привърженик на това, което Русия направи в Крим, но не съм безразличен към това, което прави Западът. Русия може да е всякаква, но е сила, фактор, с който ние трябва да се съобразяваме“.

Ахмед Доган направил геополитически обзор пред гостите си.

Това нещо, което се случва, ме притеснява, светът не отива на добре, на лошо е“.

Говорил и за нарастващата роля на Китай.

Колеги, тези от вас, които четат и следят, ако сте забелязали, най-големият купувач на петрол - Китай, настоява разплащането да става с юани, а не с долари... Китай държи по-голямата част от външния дълг на САЩ".

Според „Родопи 24“ Доган обяснил как „Европа търси своето място, Европа не е толкова силна“ и говорил за „новата роля, която играят Русия, Венецуела, Иран, Китай".

За Турция казал:

"Не ми харесват нещата, които се случват в нашата съседка!"

Когато стигнал до вътрешнополитическия живот, казал:

По природа съм миролюбив човек, но ако някой ми посегне, ще отвърна“.

Изданието не уточнява в какъв точно контекст е произнесена тази фраза. Но подробно описва получените подаръци. Най-много се впечатлил от уникален ръкопис на история на Османската империя от 1570 година.

Днес един бизнесмен ми подари история на Османската империя, издателство на Ватикана, ръкопис. В света има 2-3 такива издания. Много е ценно за мен. Хиляди подаръци съм получавал, никога не съм говорил за тях. Може би имам най-голямата картинна галерия. Някои предмети още не са отворени. Подаръците не са изкушение за мен. Имам и…, брониран… Може да го карате.

Изданието не уточнява дали някой от гостите се е възползвал от предложението „да го кара“. Накрая Ахмед Доган пожелал на гостите си:

„Радвайте се на живота, изживейте си го!"