"Витоша" (Бистрица) публикува интересно обръщение в официалната фейсбук страница на клуба. Реакцията на "Бистришките тигри" вероятно е провокирана от скандали след мача със "Славия" (0:0) от Първа лига в петък.

Тогава босът на "белите" Венцеслав Стефанов се оплака пред медиите, че бил заплашван от хора, свързани с "Витоша", като те дори използвали името на премиера Бойко Борисов в словесните си атаки към него и "Славия".

Часове по-късно един от хората в Изпълкома на БФС се извини на Борисов. Той бил подведен от хора от щаба си - името на министър-председателя, който понякога играе футбол с ветераните на "тигрите", не било споменавано.

Все пак Стефанов призова "компетентните органи да вземат отношение" по скандала. За заплахите той спомена Славчо Галев, почетен президент на "Витоша".

Вижте позицията на бистричани - без съкращения и без редакторска намеса. Тези дни в родния футбол валят декларации и жалби, но подобен текст трудно може да се прочете от името на футболен клуб.

"Стана модерно да караш хибрид. Даже гордо думата „хибрид“ е изписана на всеки автомобил със смесено енергийно подаване. Караме хибридни коли, ядем „хибридна“ храна, носим хибридни устройства в джобовете си с „хибридни“ планове за онлайн телевизия, интернет, GPS, VPN, GPRS, WiFi, 3G, 4G и т.н. И половете вече са „хибридни“, че и цели 31 на брой: Butch, Trans, Pangender, Gender Gifted, Bi-gendered, Genderqueer, Gender Fluid, Gender Bender…

Стана трудно да бъдеш просто мъж. Мъж, който не се оправдава, че екипът му го е подвел, когато е сгрешил. Мъж, който не е смел само пред обектива на камерите. Мъж, който не търси оправдание за собствената си безпомощност с упреци към съперника. Мъж, който не сипе закани само с охрана зад гърба си.

Стана лесно да си Gender и трудно да си мъж. Мъжът не ще да е известен, симпатичен и чаровен – той е просто мъж, особено когато наближава 70-те. Силен, когато е един, почтен в битките, доблестен в двубоя, достоен след поражение, стоящ зад думите си и на сутринта.

Колко трудно стана да си мъж!
Колко трудно стана да си мъж!
КОЛКО ТРУДНО СТАНА ДА СИ МЪЖ!"