Дъщерята на ресторантьора Наско Тонкев, който беше застрелян при мистериозни обстоятелства в заведението си във Виноградец преди 7 месеца, написа писмо до главния прокурор, съобщи Нова тв. Причината е бавещото се разследване на смъртта на баща й.

Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Тонкев бил произведен от 6-годишно дете. Впоследствие по случая беше задържан председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на оръжието на убийството.

Както Клуб Z писа, след фаталния детски рожден ден в края на август във Виноградец главният прокурор съобщи за намерени 126 гилзи. А има всички данни, че са правени опити за "замитане" на следите. Тогава обвинител номер 1, който посети мястото, окачестви обстановката преди смъртта на Тонкев като: "повече от - как да кажа - празнична... с много действия". Накрая замалко да излезе, че 6-годишният рожденик е прострелял собственика на ресторанта с огромен тежък "Глок" 45-и калибър.

Близки на жертвата са категорични, че именно Влайков е убил ресторантьора. Освен това "герберът" провел поредица от разговори с районния прокурор Георги Кацаров, който го "консултирал" правно. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

Дъщерята на убития Деница, иска от главния прокурор Сотир Цацаров само едно - "да не се потулва" случаят.

"Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се", коментира Деница пред камерата на Нова тв.

Деница пише до главния прокурор, че освен това видният общинар "демонстрира пред медиите и обществото чувство на безнаказаност, което всички ние категорично неприемаме" (На какво ли се базира чувството на безнаказаност у Влайков, след като тогава дори Цветан Цветанов защити връщането му в партията, след като е имал едно провинение и изключване, а районният прокурор на Пазарджик му е давал съвети след стрелбата, бел. ред.) 

"Всички ме питат само едно: какво става с вашия случай - Лазар пак ли ще се измъкне", признава момичето пред телевизията. В селото е събрана и подписка с настояване за справедливост, която тя е отнесла в прокуратурата.

Тя казва, че е доволна от факта, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

"Заради съмнение по потулване на случая лично вие иззехте делото от Пазарджик - напомня момичето на Цацаров. - До нястоящия момент развитие по делото няма, въпреки уверението, изказано по медиите на наблюдаващия прокурор", пише в трогателното си обръщение, написано на ръка.

От прокуратурата съобщават за Нова тв, че са извършени три огледа на местопрестъплението, разпитани са повече от 25-има свидетели по делото и са извършени редица експертизи.

Обвинител номер 1 пък щял да разговаря с вътрешния министър Валентин Радев в търсене на информация защо се бави комплексната експертиза.

"Призоваваме Ви да извършите проверка по случая и да изясните причините, поради които въпреки уверението Ви, че делото ще бъде проконтролирано пряко от Вас, защо все още се бави внасянето в съда", пише младата дама до Цацаров.