Ученичката от 12-и клас на Национална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Банкя е била мъртва при пристигане на линейката. 17-годишното момиче почина снощи в двора на 96-о СУ "Лев Н. Толстой" в столичния жк "Люлин", след като внезапно й станало зле, причината за смъртта тепърва ще се изяснява.

Момичето и брат й, който учел в същата паралелка, вчера са отсъствали от учебни занятия.

Има училищен психолог в гимназията, при необходимост ще бъде изпратена мобилната група за кризисна подкрепа, заяви по БНР шефката на столичния инспекторат Ваня Кастрева, която също потвърди, че данни за насилие няма.

Приятели на момичето са обвинили екипа на Бърза помощ, че е закъснял. Според говорителя на Бърза помощ Катя Сунгарска обаче децата са се обадили за линейка час след като на приятелката им е прилошало. Момичето е било мъртво при пристигането на екипа, дошъл 11 минути след повикването.

Какво се е случило

Към 19:30 ч. момичето било с приятели на пейки в двора, когато ѝ прилошало, разказа пред bTV охранителят Димитър Василев. Приятелите ѝ се опитали да ѝ окажат първа помощ, обадили се и на спешния телефон 112. Линейката е пристигнала 11 минути след подаване на сигнала, но лекарите само констатирали смъртта на ученичката.

"Дойде едно момиче и каза: "Момиче припадна!" Отидох, момичето беше седнало, придържаха го и го пръскаха с вода - разказа Василев. - Вече се бяха обадили няколко пъти на 112 за линейка, тя дойде може би след 10-15 минути. Но майката дойде преди линейката и се опита да го свести. Обаче... просто бях свидетел как детето угасна... в ръцете на майка си“, разказа охранителят.