Международната боксова федерация (IBF) определи Кубрат Пулев и британеца Дилиън Уайт за съперници в мач, който трябва да определи официалния претендент за шампионската титла на Антъни Джошуа.

Това обяви Еди Хърн, мениджърът на Джошуа, с пост в туитър, цитиран от повечето медии на Острова. Засега няма дата за сблъсъка, тъй като тепърва трябва да се организира търг и т.н., и т.н.

Любопитно е, че само преди броени дни се появиха информации, че следващият опонент на Кобрата ще е Доминик Бризил.

Кой е Дилиън Уайт?

Британският боксьор е роден на 11 април 1988 г. в Портланд, Ямайка. Висок е 198 сантиметра. В кариерата си има 24 мача, в които е загубил само веднъж, а 17 пъти е нокаутирал съперниците си.

Единственото поражение на Уайт е от Антъни Джошуа на 12 декември 2015 г. в лондонската зала "О2 Арена" - с нокаут в седмия рунд. Към онзи момент обаче това беше най-тежкият мач в кариерата на новия властелин в тежка категория. В първите рундове той понесе тежки удари (а и нанесе такива), като на моменти беше чудно как се задържа на краката си.

Последният мач на Уайт беше на 24 март отново в "О2 Арена". Роденият в Ямайка гигант повали в 6-ия рунд Лукас Браун. След успеха си той отправи предизвикателство към Джошуа и Дионте Уайлдър, властелените на категорията. За да стигне до един от тях обаче, ще трябва да се бие с Кобрата, а междувременно започват преговорите за битка между титаните на бокса.

Според специалисти Дилиън Уайт ще е много сериозно препятствие пред Кубрат Пулев. Най-голямото след Владимир Кличко.

А пред в. "Телеграф" Шели Финкел, мениджърът на Уайлдър, заяви, че американецът приема публично "хвърлената ръкавица" на Антъни Джошуа (след успеха над Джоузеф Паркър в неделя) и е готов за мач още през лятото.

Дионте нямал нищо против да се бие във Великобритания, каквото е желанието на другия щаб. И е съгласен на разпределение на наградния фонд 40:60 в полза на съперника си, поне така излиза от думите на Финкел.