Правителството реши да бъде продаден имот в Холандия, собственост на българската държава. Сградата на ул. "Александър Хохелвех" №22 в Хага е с площ от 432 кв. м и двор от половин декар и от години не се ползва за нуждите на задграничното ни представителство. Според управлявщите пазарната стойност на имота е 1 050 000 евро. След разглеждане на получените оферти правителството е решило недвижимото имущество да бъде продадено на цена не по-ниска от 1 165 165 евро.

Според сайтове за недвижими имоти в Холандия, цените в Хага са следните - средната цена за апартаменти с 3 спални в центъра е 3,257.14, като варира между 2,362 и 3,900 евро, а за такива извън центъра 2,525 евро средна цена. Ако вземем средната цена за имоти извън центъра само стойността на сградата се получава 1 090 800 евро. В тази сума не влиза дворът от половин декар (500 кв.м). 

Наред с това правителството се разпореди на община Тунджа да бъдат прехвърлени безвъзмездно 24 апартамента в два жилищни блока в с. Маломир. Те ще бъдат използвани за осигуряване на места за временно настаняване на останали без жилище хора и решаване на социални проблеми в района.

За частна държавна собственост е обявена сграда, разположена в близост до жп гара Хисар и предоставена в управление на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Тя ще бъде разрушена поради лошото й конструктивно състояние. 

Освен това са приети решения за отчуждаване на имоти, необходими за изграждането на пътна инфраструктура в страната. За модернизацията на участък от пътя Мездра – Ботевград се отчуждават части от имоти – частна собственост, в землището на с. Лютидол, община Мездра, а за изграждането на Северната скоростна тангента - част от имот в Промишлена зона "Илиянци" София. Решенията може да бъдат обжалвани по реда на АПК пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването им на заинтересованите лица.

С друго решение участък от републикански път Е-79 на територията на град Видин, става общински. Трасето с дължина 3 км е с променени функции след пускането в експлоатация на новия граничен комбиниран пътен и железопътен мост над река Дунав. Участъкът вече не е част от трансевропейската пътна мрежа, а осигурява транспортна връзка с предимно общинско значение. Решението за смяна на собствеността е взето по предложение от кмета на община Видин и след съгласуване с Агенция "Пътна инфраструктура".