Рей Уилкинс, бившият футболист на "Манчестър Юнайтед", "Челси", "Куинс Парк Рейнджърс" и националния отбор на Англия, почина на 61-годишна възраст от инфаркт. Няколко дни той беше в критично състояние в лондонската болница "Сейнт Джордж".

Професионалната кариера на борбения халф, известен с прякора си Буч, продължи 24 години. Той игра за родината си на две световни първенства - "Испания ''82" и "Мексико '86", и записа общо 84 мача с екипа на "трите лъва".

След като спря с футбола Уилкинс започна треньорска кариера, като дълги години бе в щаба на "Челси", а след това беше мениджър на КПР, "Фулъм" и националния отбор на Йордания.

"Всички в "Челси" за разтърсени от новината, че бившият играч, капитан и асистент-треньор на тима Рей Уилкинс е починал. Благодарим ти, Рей, ще ни липсваш много", заявиха от лондонския клуб в Туитър.

Своите съболезнования изказаха още Футболната асоциация на Англия, Асоциацията на професионалните футболисти, бивши съотборници в националния отбор като Питър Шилтън и Гари Линекер...