Служебното правителство ще има двама вицепремиери. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димтиров след среща на президента Росен Плевнелиев със синдикатите и работодателските оргазизации. Единият вицепремиер щял да отгваря за социалната политика, а другият за икономическата политика. Гражданското общество също щяло да има свои представител "на най-виоско място".

Димитров каза, че синдикатите и работодателите са поискали ревизия на закона за референдумите така, че те да станат истински възможни и упражнявани по правила, които са близки до европейските. Според него служебният кабинет щял да подготви и да предостави на следващото правителство подобен законопроект.

"Президентът направи анализ на ситуацията, не особено оптимистичен. След което ние започнахме да се изказваме. С някои краски засилихме песимизма, да се надяваме, че има варианти, които да ни опровергаят". Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той каза, че са обсъждани проблемите в здравната каса, проблемите в Корпоративна търговска банка (КТБ), намекнало се и за проблемите в енергетиката. Тренчев посочи, че "тежкото политическо противопоставяне пречи да се намерят пресечни точки и да  се стигне до реализация на добри решения за България".

Според Васил Велев, който е шеф на асоциацията на индустриалния капитал в България политиците трябва да отидат на работа не само в понеделник, а и в събота, и в неделя. Работодателите и синдикатите предложили на президента своята подркепа за съзадване на консултативен комитет, който да вземе решение за КТБ и да внесе повече доверие и експертност в решаването на проблема. Президентът обаче изразил съмнение, че разделението на властите му позволява намеса в дейноста на БНБ. Според Велев има работещо решение банката да отвори мното по-рано. Работещото решение било акционерите да участват за увеличаване на капитала на банката, като това се включат и големите вложители. Димитров каза, че над 100 000 работници са потърпевши не като вложители в банката, а по друг начин. Техните предприятия имат задължения към банката или имат свои средства, които са блокирани там.

Сред присъстващите на срещата бе и Огнян Донев - председател на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България, който е и издател на Клуб Z.