Надписът "Това е "Анфийлд" на изхода на тунела към терена дълго ще стряска играчите на "Манчестър Сити". Кандидатът за шампион на Англия бе сразен с 0:3 от "Ливърпул" в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

Така мечтата на "Сити" за три купи този сезон и напът да не се сбъдне. А "Ливърпул" отново показа, че може да е велик в турнирните битки. Хеви метъл футболът на Юрген Клоп (както сам той го нарича) отнесе "тики-така" действията на отбора на Пеп Гуардиола.

Мохамед Салах откри в 12-ата минута, а в 21-ата Алекс Окслейд-Чембърлейн удвои с хубав удар от границата на наказателното поле. 3:0 оформи Садио Мане в 31-ата. Преди почивката "червените" можеха да вкарат и още. Нямаше да е незаслужено.  

След почивката "Ливърпул" се прибра в половината си, а лоша новина за тима и феновете му е контузията на Мохамед Салах, заради която беше заменен. Клоп заяви, че контузията на голмайстора на Висшата лига не е сериозна, поне така го уверил египтянинът.

"Сити" натисна и създаде няколко ситуации, но така и не стигна поне до един гол, който щеше да окаже огромно влияние за реванша.

Все пак "гражданите" още не са за отписване. Единствената им загуба във Висшата лига досега през сезона беше именно на "Анфийлд" - с 2:3. Тази вечер те паднаха едва за четвърти път от лятото насам във всички надпревари.

"Манчестър Сити" ще запомни визитата си край реката Мърси и с друг лош спомен - счупен автобус. Возилото на тима претърпя щети по пътя си към стадиона, фенове на домакините го засипаха с камъни, бутилки, кенове, пиротехнически изделия...

Потрошени са стъкла. "Ливърпул" веднага се извини и обеща, че ще поеме щетите. Автобусът остана в града на "Бийтълс", а "небесносините" се прибраха в Манчестър (разстоянието между двата града е около 40 км) с друг.

"Червените" може да понесат и санкция от УЕФА, но това е последното, което ги вълнува в момента.

Сега "Сити" мисли за титлата на Англия. Може да си я осигури още в събота, стига да победи "Манчестър Юнайтед" на своя стадион.

В другия четвъртфинал тази вечер "Барселона" се справи с лекота с "Рома" - 4:1 на "Камп Ноу". Гостите си вкараха два автогола за първите попадения.

Реваншите са след седмица. А полуфиналистите вече се очертаха: "Реал" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен), "Барселона" и "Ливърпул".