Фаворитите за спечелване на турнира Лига Европа "Арсенал" и "Атлетико" (Мадрид) взеха добър аванс в първите четвъртфинали. 

"Артилеристите" биха ЦСКА (Москва) с 4:1 на своя стадион в Северен Лондон. Резултатът бе фиксиран още през първото полувреме. Аарън Рамзи откри в 9-ата минута.

В 15-ата следеният от Арсен Венгер руски национал Александър Головин вкара хубав гол от пряк свободен удар и изравни. Домакините обаче бързо си върнаха аванса. Още в 22-ата Месут Йозил бе съборен в наказателното поле и Александър Лаказет реализира от дузпа.

Ако този мач бъде запомнен с нещо, това ще е голът на Рамзи за 3:1 в 28-ата. Уелсецът получи извеждащ пас от Йозил и от въздуха триково игра с топката със страничната част на ходилото, като ефектно прехвърли вратаря Игор Акинфеев. Получи се хем красиво, хем донесе резултат.

4:1 направи Лаказет в 35-ата.

След почивката "Апсенал" изтърва много положения, Рамзи удари греда, а Акинфеев спаси доста удари.

"Атлетико" би с 2:0 "Спортинг" (Лисабон) на новия си стадион в Мадрид. Коке откри още в първата атака в срещата, а Антоан Гризман удвои в 40-ата. И двата отбора пропуснаха  отлични възможности за още попадения.

"Лайпциг" победи "Олимпик" (Марсилия) с 1:0 у дома. Единственото попадение реализира Тимо Вернер в 45-ата.

Най-зрелищно бе "Олимпико" в Рим, където "Лацио" и "Ред Бул" (Залцбург) направиха 4:2. 

Лулич откри за италианския тим в 8-ата минута. В 30-ата Бериша изравни. Малко след почивката Пароло отново изведе "Лацио" напред, преди да паднат три гола само за пет минути.

Първо Минамино изравни в 71-ата, но "орлите" нанесоха двоен удар в 74-ата и 76-ата, когато Фелипе Андерсон и Имобиле поразиха мрежата на австрийския тим.

Реваншите са другата седмица.