Мартин Камбуров записа впечатляващо постижение на най-високото ниво в българския футбол. Ветеранът вече има 200 гола и една вторият в цялата история, минал тази кота след Петък Жеков, който с 253 попадения е топреализатор №1.

Камбуров, който е роден на 13 октомври 1980 г. в Свиленград, влезе в клуба (в който са само двама) в дербито на Стара Загора срещу "Верея" - 3:0.

Един от големите в историята на "Локомотив" (Пловдив) откри резултата в 18-ата минута (гол №199), а в 86-ата бе точен за 3:0. Той получи фланелка с номер 200 на гърба. Между попаденията му се разписа Борислав Цонев в 42-ата.

Така "Берое" измести "Левски" от третото място - точките са 51 срещу 50. По-рано днес "сините" паднаха безславно от "Ботев" (Пловдив) с 0:1.

Мартин Камбуров е петкратен голмайстор на „А“ група. В България е играл за отборите на „Локомотив“ (Пловдив), „Ботев“ (Пловдив), „Свиленград“, ЦСКА, „Локомотив“ (София) и „Спартак“ (Плевен). Обличал е екипите също на „Ал Ахли“ (Дубай), „Астерас“ (Триполис, Гърция) и „Далиен Шиде“ (Китай).

В своята кариера Камбуров е отбелязал общо към 250 попадения. Има 16 мача и 1 гол за националния тим на България.