Прогнозата за времето за следващата седмица вещае все по-топли дни, съобщава бТВ.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 3° и 8°, но през деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието - между 10° и 15°, където през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност.

В срядаще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Повишението на температурите ще продължи.

В четвъртък и петък преди обяд ще е предимно слънчево, но в следобедните часове над  Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Ще се задържи топло с минимални температури между 7° и 12°, максимални – между 24° и 29°, по Черноморието  –  между 12° и 17°.