Себастиан Фетел ("Ферари") спечели и второто състезание за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн на пистата "Сахир". Подиумът допълниха пилотите на "Мерцедес" Валтери Ботас и Люис Хамилтън, съответно втори и трети.

Германецът потегли първи и удържа впечатляващ успех - особено в последните десет обиколки, когато трябваше да кара с доста износени гуми, а Ботас го следваше плътно и на моменти изглеждаше, че ще го изпревари.

Донякъде доволен може да бъде и Хамилтън, който тръгна от девета позиция - заради наказание за смяна на скоростна кутия. Световният шампион обаче едва ли ще запомни надпреварата с добро най-вече заради лошата комуникация с бокса на "сребърните стрели". 

И това се случва за втори пореден път, след като в Австралия британецът бе подведен и загуби надпреварата. Сега няколко пъти се оплака от липса на обратна връзка какви времена да преследва.

Не всичко беше наред и в щаба на "Ферари". На 36-ата обиколка Кими Райконен влезе в бокса за смяна гуми. Финландецът обаче потегли преди да е заменена една от гумите (задна лява) и удари механик.

След няколко метра Кими спря и състезанието за него приключи. А механикът бе откаран в болница. Няма опасност за живота му.

Един от героите на състезанието е Пиер Гасли ("Торо Росо"), който се нареди четвърти. Топ 6 допълват Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг. "Ред Бул" регистрира провал - Макс Верстапен и Даниел Рикардо не завършиха.

Така "Ферари" и Фетел повториха старта си от миналата година. Следващата неделя е Гран При на Китай.