Скъпи Бойко,

Благодаря ти за поздравленията! Знам, че уж българските избори са далече, но и двамата сме наясно, че при теб все са близо. Така че реших да споделя моя опит с теб - тъкмо имаш време да го упражниш. Вярвай ми, кеф е две трети мнозинство - Конституцията ти е бележник!

Ето, ти например си се овързал с твоите "патриоти" и сега ти висят на врата, досаждат, искат постове, далавери… Разкарай ги, Бойко. Стани по патриот от тях, стани по-десен от десните и по-ляв от левите. 

Така направих с "Йоббик" - взимаш им политиките срещу мигранти, критикуваш бюрокрацията в Брюксел, обявяваш Сорос и либералното ляво за най-голямото зло… и те ще увиснат. Моите "патриоти" бързо видяха накъде духа вятъра и сега се мъчат да се изкарат антисистемни консерватори. Чувам, че и част от твоите са тръгнали по този път с остатъците от старата десница - побутни ги още мъничко и ще паднат.

Пък и така няма да ти се меша този белия в комуникацията с Владимир Владимирович.

Твой Виктор

***

Скъпи Бойко,

Знам какво си мислиш - ама няма ли медиите да ме погнат? И мен, и теб ни критикуват, че днес казваме едно, а утре друго - все едно човек не може да си промени мнението! Ама да си чул напоследък унгарска медия да ме критикува?

И ти си хванал доста  от драскачите и микрофонаджиите, но ти е грешен моделът. Махни го това дебелото момче - видя, че като реши, се обръща срещу теб за ден. Днес те хвали, пази, гали, ама утре?

Вместо това увеличи бюджета на националната телевизия и направи една хубава реформа. Най-лесно е да имаш силни национални медии - в крайна сметка им контролираш и бюджета, и екипите. И си направи един офис твои хора, които да им пращат опорните точки, а когато може - направо готова статия. Журналята, дори купените, като се разпишат, почва да ги сърби да правят глупости. Напълни с млади момчета, давай им прилични пари и всичко ще е наред.

И вместо този младия бизнесмен от друга партия, обади се на няколко приятели - знам, че имаш такива с много пари - и да си понапазаруват малко медии. Много скромно го правиш - една телевизия, пет-шест сайта и печата. Печатът умира, Бойко, вземи с твои хора екрана в хола и на смартфона и ги заливай отвсякъде. Моята формула е проста - "мигранти, мигранти, Сорос, Сорос, бебе-панда се роди в зоологическата", ама какво ти обяснявам, теб те бива в простите формули.

Твой Виктор

***

Скъпи Бойко,

Чух, че си бъркал нещо в изборните ви закони, но скромно - ами развихри се! Мотате електронното гласуване, това е добре. Ние имаме дори по-хубаво дистанционно гласуване - по пощата, но аз го ограничих за почти всички в чужбина! Видя ли опашките в Лондон? Не ни трябват либерастите, избягали на Запад, да дават акъл как да управляваме тука.

Но трябва повече. Съобрази се с хората донякъде - искат мажоритарно гласуване, дай им го - наполовина!

Така е най-хубавото, защото цялата ала-бала с бюлетини, листи, броене и прочие става далеч по-сложна и засукана. Като половината депутати се избират мажоритарно, можеш хубаво да начертаеш районите, така че да ти е удобно на теб. 

Дай гражданство на всички македонци и всякакви други "етнически българи" зад граница, бързо. Селяците, които избираха толкова време Груевски, в техните очи ти си мегаевропеец, бе! Ползвай си ги, аз така си вкарах още над 300 000 гласа.

И остави разнасянето на чували - пипни малко закона, така че да си нагласяш свои хора сред преброителите. Най-голяма е печалбата  на най-големия залог, нали?

Направи го и по-трудно за малките партии да се обединяват - моята схема е такава, че всички трябва да имат кандидат във всеки район. Отрежи крилцата на дребосъците, които се събират и пият гласове от нас, шампионите.

Твой Виктор

***

Скъпи Бойко,

Една услуга - Владимир Владимирович пак ме кани, ама тези в Брюксел нещо много се панираха. Ще отида да ги поуспокоя, какво се впрягат, нали изгоних един дипломат все пак.

Извини ме пред него и отиди ти - никой няма да се учуди.

Твой Виктор