От 17.00 ч. до 19.30 ч. потокът от автомобили на входовете на столицата е най-интензивен. Това каза по време на извънреден брифинг, посветен на "Голямото прибиране", комисар Тенчо Тенев, началник на ,,Пътна полиция’’ към СДВР.

„Приоритетно пускаме движението от Пловдив за София“, каза комисар Тенев. Той обърна внимание, че светофарът там се задържа по минута и половина до три, за да могат да се приберат автомобилите.

„На всички други останали входове на територията на София имаме наши патрулни екипи“, каза столичният шеф на КАТ.

Той уточни, че малко по-натоварено е движението в района на Панчарево при разклона за Южната дъга в посока „Младост“.

„Имаме и реверс на Владая, там движението се осъществява в две ленти в посока София“, каза комисар Тенев.

Той допълни, че се обръща реверсивно пропускливостта и на един от тунелите на автомагистрала „Люлин“, където движението също е двупосочно.

Комисар Тенев поясни, че най-вероятно и утре сутринта хората ще пътуват към София.

„Опитът ни последните няколко години показва, че освен през днешния ден хората и утре ще станат малко по-рано, за да влязат в София“, каза комисарят и увери, че и утре сутрин „Пътна полиция“ ще има екипи на входните артерии на столицата.

Очакват се над 100 000 автомобила да влязат в столицата до края на днешния ден.

9 април бе зачернен от ужасяваща катастрофа на първокласния път между Враца и Монтана, на километър от разклона за Вършец. Идващ от Монтана лек автомобил "Ситроен" С3 предприема рисково изпреварване на автобус, при което се удря челно в миниван "Форд". Загинали са шофьорът и пътуващият до него спътник във вана, който е бил в собственото си платно. Други трима души са в тежко състояние и са настанени в болница, сред тях е дамата, управлявала ситроена и предприела маневрата.

Движението в района бе затруднено и се отклоняваше през Вършец и село Краводер. До изтеглянето на автомобилите се образуваха километрични опашки.