Режисьорът на поредицата приключенски филми за археолога авантюрист Индиана Джоунс – Стивън Спилбърг – е готов да даде ролята на главния герой на жена. И все пак Харисън Форд ще въплъти за пети пореден път Джоунс, но по думите на режисьора това ще му е за последно. За следващите филми от поредицата зрителите трябва да са подготвени за всичко – включително и за женската версия на Индиана Джоунс, Индиана Джоан, пише „Холивуд рипортър“.

Ще трябва да сменим името от Джоунс на Джоан. И няма да има нищо грешно в това“, отвърна Спилбърг в отговор на журналистически въпрос дали след отпадането на Харисън Форд от франчайза режисьорът ще направи главния си герой жена.

Режисьорът на „Играч първи, приготви се“ потвърди, че, въпреки че Форд няма да е в ролята на професора по археология, филмите от поредицата няма да спрат. Спилбърг обаче е на мнение, че е време така познатият персонаж да приеме „друга форма“, особено във времето на движения като #MeToo и Time’s Up.

Голям късметлия съм, че именно жени са ми повлияли, част от които лудо обичам – майка ми и съпругата ми“, добави той.

Трансформирането на Индиана Джоунс в жена със сигурност ще повлияе позитивно на борбата за половото равноправие в развлекателната индустрия, смята Спилбърг. Той е познат в Холивуд с взискателността си, когато стане дума за равно заплащане на актьори и актриси във филмите, които прави.

На всички се плаща поравно. Във „Вестник на властта“ Том Ханкс и Мерил Стрийп получиха еднакво заплащане, до стотинката“, каза режисьорът.

Снимките по петия филм за Индиана Джоунс се очаква да започнат през април 2019-а.

"Площад Славейков"