"Ливърпул" отстрани "Манчестър Сити" след две победи и общ резултат 5:1 (3:0 и 2:1) в английския сблъсък на четвъртфиналите в Шампионската лига. Тимът на Юрген Клоп е полуфиналист, а за "гражданите" остава утехата, че скоро могат да грабнат титлата на Висшата лига в родината си.

Така ще направят дубъл, след като вече имат Купата на лигата.

"Сити" бе изправен пред доста тежка задача, тъй като трябваше да заличава пасив от три безответни гола, получени на "Анфийлд" през миналата седмица. Те натиснаха още от първите минути и подкрепяни от феновете си натикаха съперника в неговата половина.

Във 2-ата минута Габриел Жезус откри резултата и даде импулс на "небесносините". Те редяха атаки, а гостите рядко излизаха от половината си.

В 41-ата Бернардо Силва удари греда, като преди това топката рикошира в главата на играч на "Ливърпул". Малко по-късно германският национал Лерой Сане вкара гол, който беше незачетен заради засада. И нападателят наистина беше в такава, но малката подробност е, че топката му бе подадена от Джеймс Милнър от "червените".

Съдийска грешка. А Пеп Гуардиола поиска сметка от реферите, поради което бе пратен на трибуните.

Второто полувреме почна със същия страхотен натиск на "Сити", но "Ливърпул" вече се бранеше доста по-добре. И в първата си по-опасна контра сложи край на интригата. Мохамед Салах подаде на Садио Мане, той бе спрян, но топката отново стигна до египтянина и този път прошка нямаше - 1:1.

Голът буквално отказа домакините. И те допуснаха още един, дело на Роберти Фирмино в 77-ата.

В сряда са другите два четвъртфинала: "Реал" (Мадрид) - "Ювентус" (3:0 в първата среща) и "Байерн" - "Севиля" (2:1). Жребият за полуфиналите е в петък.