Треньорът на "Левски" Делио Роси направи интересно изказване след победата с 2:0 срещу ЦСКА-София в първи полуфинал за Купата на България. 

Собственикът на клуба Спас Русев му подсказал да пусне Габриел Обертан по десния фланг при схемата 4-4-2, която "сините" използваха в атака. Французинът дълго не е излизал на тази позиция.

"Обертан не е играл като десен краен нападател от 2015 година, рече Роси пред "Диема спорт". - Но през седмицата той ми каза, че готов за тази роля. Честно казано президентът на клуба Спас Русев имаше интуиция. Той ми спомена, че Габриел е бил дясно крило в миналото."

Може да се каже, че до голяма степен Обертан спечели мача за "Левски", като два пъти даде отлични пасове на Серджиу Буш в началото на двете полувремена. Точно от дясната зона.

"Истина е, че в последните мачове се представихме много слабо, направо трагично, започна италианецът. - Но хубавото на футбола е, че след загуба идва нова седмица, в която получаваш нов шанс. Днес спечелихме срещу сериозен съперник. Можехме да вкараме и трети гол. Жалко е, че не го направихме, това можеше да ни направи още по-спокойни за реванша. Но това беше само първата част от сблъсъка. В никакъв случай няма да се защитаваме на реванша, би било глупаво, ако го направим. Нищо не е решено, видяхте какво се случи в Шампионската лига - мачът "Рома" - "Барселона". Нека изживеем радостта и от утре ще мислим за следващите мачове."

Чест прави на ЦСКА-София, че призна по-силния "Левски" днес. Играчи, треньори и шефове потърсиха причините в себе си, а не във външни фактори. Директорите Стойчо Стоилов и Милко Георгиев отказаха да се "облегнат" на това, че шестима футболисти липсваха в "червения" тим, начело с Фернандо Каранга, Кирил Десподов и Станислав Манолев.

Самокритика личеше във всички. Също така "червените" вярват, че още нищо не е загубено, имат шанс да преодолеят "Левски". Капитанът Божидар Чорбаджийски пое вината за двата гола върху себе си.

"Проблемите ни не са малко, но не това е водещото сега, рече старши треньорът Стамен Белчев. - Не показахме истинското си лице. Липсата на играчи не е оправдание. През първото полувреме стояхме по-добре, докато "Левски" игра по-силно след почивката. Не мисля, че са ни изненадали с нещо. Бяха подготвени за това, че имахме нови хора на двата фланга в нашата защита. Докато ние не използвахме крилата, а искахме да правим това, както и повече да задържаме топката. Но не се получи. Трябва да си вземем поуки и да гледаме напред. Разбира се, че обратът е възможен, стига да играем както можем."