ГЕРБ ще открие предизборната си кампания на 7 септември, неделя, в зала Арена Армеец в София, от където партията тръгна и към предишните два вота. Няма да има коалиция.

ГЕРБ ще участва самостоятелно, както и досега. Но ще се нуждаем от останалите партии в парламента за подкрепа на реалните политики“, каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Слоганът на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври ще бъде „Стабилна България. Време е!

На представянето на слогана и предизборните намерения на партията Цветан Цветанов каза, че кампанията отново ще бъде „лице в лице“ и че ГЕРБ няма да залага на популизма. Събитието се проведе без лидера на партията Бойко Борисов. През август ще бъдат готови всички секторни програми, които да станат част от бъдещата управленска програма, обясни Цветанов.

„Досега винаги сме побеждавали Сергей Станишев, сега имаме ново предизвикателство – да победим Михаил Миков и да повишим разликата между ГЕРБ и БСП“.

Според него първата задача пред министъра на вътрешните работи в служебния кабинет трябва да бъде премахването на загражденията около парламента.

„Не може в продължение на една година да влизаме в сградата на народа по начин, който не кореспондира с демократичните принципи“, каза Цветанов.

Елен Герджиков от предизборния щаб обеща ГЕРБ да не използва тролове и черен пиар в кампанията, но „няма да скрием истината за състоянието на държавата“.

Той каза още, че ГЕРБ ще проведе и паралелна гражданска кампания за повишаване на избирателната активност. Герджиков обеща следващото управление да замени:

„Безотговорността с отговорност, задкулисието с откритост, безхаберието с експертиза, хаоса с ред“.