Главният прокурор на Лос Анджелис е започнал преразглеждането на обвинение в секстормоз от 1992 година срещу американския актьор Кевин Спейси, съобщи Би Би Си. Обвинението е било напрвено от възрастен мъж. Все още няма детайли по случая. 

Шерифският отдел в Лос Анджелис е започнал разследването по случая на 11 декември миналата година и е представил своите доказателства на главия прокурор миналата седмица. Говорителката на актьора е отказала да коментира, допълва британското издание. Не е сигурно дали давностният срок в щата Калифорния, който е 10 години, ще бъде взет под внимание. 

Над 30 мъже твърдят, че са били жертви на секстормоз от страна на Спейси. Това се случи през октомври миналата година, след началото на движението в социалните мрежи #MeToo, чрез което десетки публични личности в Холивуд разкриха своите лични истроии за секстормоз във филмовата индустрия. Тогава актьорът Антъни Рап заяви, че е бил жертва на сексуален тормоз от страна на Кевин Спейси през 1986 година, когато Рап е бил едва на 14 години. 

В отговор на Рап тогава каза Спейси, че няма конкретен спомен от случилото се преди 30 години, но се извинява най-искрено, ако е имало нещо нередно в поведението му. Той също така използва момента, за да признае, че е гей - изявление, заради което ЛГБТ общността разкритикува актьора, че не е разграничил своята сексуалана ориентация от сексуален тормоз над други лица.