"Арсенал" е на полуфинал в турнира Лига Европа след 2:2 в реванша срещу ЦСКА (Москва). Лондонският тим спечели с 4:1 първата среща, но имаше тежки моменти, тъй като руснаците поведоха с 2:0.

Другите полуфиналисти са "Ред Бул Залцбург", "Атлетико" (Мадрид) и "Олимпик" (Марсилия), а жребият е по-късно днес.

Московският ЦСКА поведе чрез Чалов в 39-ата минута, а в 50-ата Набабкин удвои. И се зададе нова драма (след тези в Шампионската лига), като "армейците" продължиха да атакуват.

"Арсенал" явно си даде сметка за опасността и вдигна оборотите. В 75-ата минута гостите разиграха топката отлично и Дани Уелбек намали. До края "топчиите" нямаха големи проблеми, Аарън Рамзи изравни в 90-ата.

Все пак имаше голям обрат и в Лига Европа, той принадлежи на австрийския "Ред Бул". Отборът от Залцбург отстъпи с 2:4 от "Лацио" преди седмица, но снощи стигна до 4:1 и Италия остана без представител в надпреварата.

Второто полувреме бе истинска престрелка в Залцбург, започнала от Имобиле, който откри в 55-ата и направи задачата на австрийците още по-трудна. Те обаче имаха шанс да върнат гола още от центъра - Дабур изравни.

И не след дълго "Ред Бул" избухна, като нокаутира съперника си само за 4 минути между 72-ата и 76-ата. Тогава се разписаха Хайдара, Хуанг и Лайнер. "Лацио" опита да излезе от шока, но резултатът не се промени и Залцбург празнува полуфинал.

"Атлетико" (Мадрид) не допусна подобен крах, като загуби само с 0:1 от "Спортинг" в Лисабон и с общ резултат 2:1 продължава да преследва целта си - купата. Монтеро вкара за "Спортинг" в 28-ата.

Много голове паднаха и в Марсилия. "Олимпик" загуби от "РБ" (Лайпциг) с 0:1 в първата среща, но отговори с 5:2. И тук имаше бърза размяна на попадения, при това още в началото.

Брума откри във 2-ата минута за немците, Митроглу изравни в 6-ата, а в 9-ата Сар изведе за първи път французите напред. И до края те не изпуснаха шанса си. В 37-ата Товен даде предимство на "Олимпик" в общия резултат - 3:1.

След почивката германците тръгнаха да заличават пасива и Огюстен в 55-ата намали - 2:3, което класираше напред Лайпциг. Много бързо обаче Пайе вкара за 4:2. В самия край Сакай фиксира крайното 5:2.