"Байерн" (Мюнхен) и "Реал" (Мадрид) ще играят на полуфинал в Шампионската лига. Това е повторение на четвъртфинала от миналата година, когато "белите" спечелиха и после вдигнаха купата.

Другата двойка противопоставя "Ливърпул" и "Рома". Тимът от Вечния град ще търси реванш за загубата си на финала за КЕШ през 1984 г. с дузпи.

Първите мачове са на 24-25 април, а реваншите - на 1-2 май. Победителят от първата двойка ще е символичен домакин на финала на 26 май в Киев.

"Байерн" (Мюнхен) - "Реал" (Мадрид)

"Ливърпул" - "Рома"

Именно заради Киев на жребия присъства кметът на украинската столица и бивш боксьор Виталий Кличко. Самите двойки пък бяха изтеглени от футболната звезда Андрий Шевченко.

Много може да се пише за съперничеството между "Реал" и "Байерн". И за момента статистиката в двубоите от Шампионската лига и турнира за КЕШ е почти равна.

Броят на мачовете е 24, победите са по 11, две срещи са завършили наравно, а головата разлика е 37:36 за "лос меренгес".

През сезон 2016-2017 "Реал" преодоля "Байерн", а същото се случи и 2013-2014 г. Преди това обаче в две издания крайни победители бяха баварците. Любопитно е, че двата съперника никога не са спорили на финал. И сега няма да имат този шанс.

"Ливърпул" има предимство в срещите с "Рома" - три победи, един равен и загуба в 5 сблъсъка в евротурнирите (не само ШЛ). В тази сметка е и финалът през 1984 г., игран на олимпийския стадион в Рим. В предишната фаза италианският отбор подчини "Барселона".

По-рано днес бе теглен и жребият за полуфиналите в Лига Европа.