Сърбинът Филип Краинович или италианецът Паоло Лоренци ще излязат срещу Григор Димитров на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло, отреди жребият днес.

Българинът е четвърти поставен (№5 е в ранглистата, но Роджър Федерер не участва) и стартира директно от втория кръг. Това е първата голяма надпревара на "червени" кортове за сезона.

Димитров попадна с половината на световния №1 Рафаел Надал, когото може да срещне чак на полуфинал. Преди това възможен противник е Давид Гофен, стига и двамата да стигнат до четвъртфинал.

През миналата година българинът отпадна във втория кръг, което означава, че и с една победа сега ще вземе точки за класацията на ATP.

Турнирът започва в неделя. Завърналият се на корта след контузия Надал може да срещне на четвъртфинал Новак Джокович или пък Доминик Тийм, който през миналата година игра много силно на клей.

Още на старта има интересен двубой - между Томаш Бердих и Кей Нишикори. В тази част от схемата са още Марин Чилич и Александър Зверев, които започват от втория рунд.