Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира ударите на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия.

"Това, че си голяма страна със силна икономика и военна мощ не означава, че може да изпращаш ракети, където решиш. Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това е основният въпрос по отношение на случващо се през последното денонощие", изтъкна Сидеров.

Според него химическите атаки от страна на режима в Сирия не са били доказани.

"Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, каза: „Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”. Т.е. той косвено казва, че тези удари са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право. В такъв случай ще има ли среща на върха на ЕС, която да обсъди вероятното нарушение от страна на САЩ, Великобритания и Франция. В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да, то тогава какво става? Всяка държава, която реши, че може да наказва друга държава и е по-силна от нея, може да изпраща ракети ли? Така излиза. Това е изключително тревожно положение", смята Сидеров.

Той определи "така наречените химически атаки, които се вземат за повод за нападение", като "инсценировка".

"Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия.  В Ирак също беше посочена причината за нападението - притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "сори". Само, че това "сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия", каза Сидеров.