"Лудогорец" направи важна крачка към седма поредна шампионска титла след победа с 1:0 срещу "Левски" на "Герена". "Орлите" стигнаха до успеха с куриозен гол от корнер в 83-тата минута.

Вкара го Клаудиу Кешеру, който по-рано през второто полувреме пропусна дузпа, уловена от Божидар Митрев. "Синият" страж имаше и други отлични спасявания, но допусна малко очаквана грешка.

Гостите имаха по-чисти положения. Като цяло обаче и двата тима действаха предпазливо, повече с мисъл да не загубят. Като изключим началните минути на срещата "сините" бяха равностойни, ала направиха много малко в атака, нито веднъж не застрашиха сериозно Ренан.

Така "Лудогорец" запази аванса от 6 точки пред ЦСКА-София, който по-рано днес разгроми "Верея" с 5:1 на "Българска армия". "Левски" се отдалечава от тройката, вече изостава на 4 точки от "Берое", измъкнал 3:2 от "Ботев" (Пловдив). В сряда предстои мач ЦСКА-София - "Левски" за първенство, а шампионите приемат "Берое".

Тази вечер Делио Роси остави на скамейката героите от дербито с "червените" за Купата - Серджиу Буш и Габриел Обертан. Ясно беше, че италианецът иска да ги съхрани за идната сряда, пък и двамата имат натрупани жълти картони.

"Лудогорец" пък беше без наказания да не стои на скамейката Димитър Димитров-Херо, поляка Якуб Швиерчок и Джоди Лукоки.

Както и всички други мачове днес, сблъсъкът започна с минута мълчание в памет на яжертвите на кастрофата на магистрала "Тракия" ден по-рано.

В 5-ата минута "Лудогорец" можеше вече да води в резултата, но Митрев отрази ударите на Марселиньо и Кешеру. Гостите имаха и други хубава акции, а "Левски" започна да възстановява игровия баланс в средата на полувремето.

Второто полувреме започна с нов натиск на "зелените". И отсъдена дузпа за игра с ръка на Антонио Вутов в 48-ата минута. Кешеру обаче стреля неубедително, а Митрев уцели и ъгъла. Последваха добри минути за окриления "Левски", но в атака на домакините липсваха острота и изненада.

Изглеждаше, че съперниците няма как да си вкарат гол, но Кешеру реализира с изключително и наистина майсторско изпънение. Може би имаше и късмет, но е факт, че "Лудогорец" повече търсеше победата.

По-рано ЦСКА-София не се затрудни особено срещу "Верея" с доста експериментален състав, като сред титулярите не бяха наказани и контузени асове.

По два гола вкараха Алберг и Божидар Чорбаджийски, а веднъж се разписа Станислав Манолев от дузпа. За гостите точен за 1:4 беше Шемлал. Дебют в Първа лига за "червените" направи 17-годишният Валентин Антов, който влезе като смяна.

"Берое" взе много ценни три точки срещу "Ботев" у дома - 3:2 с победен гол на Борислав Цонев в 89-ата минута. Преди това "зелено-белите" повеждаха на два пъти, а "канарчетата" изравняваха.

Педро Еуженио откри в 43-тата, а в 52-ата Стивън Петков изравни. Мартин Камбуров увеличи и без това внушителния си голов актив в елита в 59-ата от дузпа, но малко след това Иван Бандаловски си вкара автогол.