С победа на двойки започна участието на Григор Димитров и Давид Гофен на турнира от "Мастърс 1000" на клей в Монте Карло. Българинът и белгиецът, които са приятели извън корта и съседи в княжеството, победиха французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен със 7:6 (3), 6:2.

И вече са във втория кръг при дуетите.

Двубоят започна лошо за Димитров и Гофен, съперниците им водеха с 3:0 и 4:1. Последва обрат до 4:4 и тайбрек, в който българо-белгийското дуо се наложи със 7:3.

Във втория сет се стигна до 6:2, след като Григор и Давид дръпнаха с 3:0. Наред е мач срещу Иван Додих (Хърватия) и Раджийв Рам (САЩ).

Разбира се, основният фокус на българина и белгиеца е на сингъл. Двамата са в една половина и е възможно да се срещнат на четвъртфинал. Все още не е ясно кога Григор Димитров ще излезе във втория кръг.

А турнирът в Монте Карло започна с интересни резултати. В първия кръг Кей Нишикори, който пропусна част от миналия сезон, а в настоящия се възстановяваше и играеше на нискоразредни турнири, елиминира в първия рунд Томаш Бердих с 4:6, 6:2, 6:1.