"Най-хубаво е да си президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени."

Това коментира в Смолян зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод изказването на държавния глава Румен Радев.

Радев оприличи днес "България на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно“.

Цветанов отбеляза, че е имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал „на тъмно“ с кметове. Той припомни за среща, проведена преди около година в Свищов, на която е присъствал само кметът на общината.

„Ние бяхме изолирани, народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран оттам, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща, двустранна, с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз, като народен представител, съм избран от всички жители от Великотърновска област", продължи с примерите шефът на ПГ на ГЕРБ.

"И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да решаваш проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение“, заключи той.

После подчерта, че уважава президентската институция, но имат различия със сегашния президент, защото той е част от политиката, която прави БСП - с антиевроатлантическо говорене и антиевропейско поведение.

В коментарите към днешното изказване на Радев се включи и друг постоянен критик на действащия президент- Росен Плевнелиев. Той сподели, че даже президенти му се обаждали заради Радев, който искал да разделя ЕС.