Отцепилите се през годините от БСП сега искат да се върнат в редиците на партията майка.

За това се похвали лидерът Корнелия Нинова в Благоевград взела повод от това, че местната организация на АБВ там желае да се отдели от президентската партия. 

"В годините назад от БСП са се отделяли хора, правили са свои партии и структури. Това е правило левицата раздробена и по-слаба. Днес, в Благоевград, поставяме началото на обратния процес, защото структурите на АБВ в областта заявиха желание да напуснат партия АБВ и онези, които са били членове на БСП, да си възстановят членството, а онези, които не са били членове на БСП - искат да станат такива".

Това обяви председателят на БСП на пресконференция в Благоевград, съобщава партийният пресцентър. Преди това темата е била обсъдена от Изпълнителното бюро на БСП с председателите на общинските структури от областта, "които заявиха желание и готовност да приемат отново желаещите членство". Ръководството е провело среща и с представителите на АБВ, които аргументирали връщането си в БСП.

АБВ бе основана от бившия председател на БСП Георги Първанов, а "Движение" 21 - от ексдепутата на Столетницата татяна Дончева.

Корнелия Нинова подчерта, че това не е еднократен акт, а имало заявени такива намерения и в още 4-5 области в страната от структури на АБВ, "Движение 21", партия "Зелените" (да не се бърка със "Зелените", част от "Демократична България", б.р.) и други.

"Радвам се, че въпреки сложните ни отношения с АБВ в годините, се стигна до този момент. Обединява ни обща цел, общата ни лява политика, общите ни виждания как трябва да се промени управлението на страната, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората. Отваряме вратите на БСП широко за всеки, който споделя нашите политики и готовност да предложим алтернатива", каза още Нинова.