"Пирин" (Благоевград) мина само с глоба и предупреждение от дисциплинарната комисия на БФС за хвърлената бутилка, ударила в рамото треньора на "Славия" Златомир Загорчич в мача на 13 април, завършил 5:2 за "белите"  на стадион "Христо Ботев" в югозападния град.

В 60-ата минута сърбинът с български паспорт бе уцелен, след което падна край терена и започна да се превива, преди да получи медицинска помощ. Загорчич уточни, че не е пострадал, а сам инстинктивно е бръкнал в окото си в опит да се предпази.

"Пирин" е предупреден за лишаване от домакинство и глобен с 1000 лв. "за хвърлени предмети с последствие без нараняване". Това гласи дисциплинарният правилник.

По-странно е обаче, че възгласите "Сърби на върби" по адрес на Загорчич са оставени без последствия. Явно не са описани в докладите на длъжностните лица (съдии и делегат) и е нямало този път кой да сезира комисията. За такова провинение УЕФА би наложила сурова санкция на "Пирин".

В същото време комисията по "Етика и феърплей" е сезирала ДК за "нецензурни и вулгарни скандирания" на няколко срещи. Което води до глоби на "Пирин", "Берое", ЦСКА-София и "Левски". Интересно защо и тази комисия не е чула антисръбските викове.

"Отличник" този път е втородивизионният "Струмска слава" (Радомир), лишен от домакинство за четири мача и глобен общо с рекордните за този сезон във Втора лига 5250 лв. за навлизане на публика на терена и опит за саморазправа със съдиите. Това е станало в срещата с "Ботев" (Гълъбово) - 2:2.