В 23:30 часа снощи кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена от Министерството на младежта и спорта. Тя бе задържана малко преди 13 часа вчера на обяд в автомобил на районната администрация, който е управлявала лично по бул. "В. Левски". Униформените намериха голямо количество пари, които броиха демонстративно на тротоара. Заедно с Иванчева бе задържана и заместник-кметицата Биляна Петрова. 

Двете престояха на тротоара повече от седем часа на показ пред всички камери на медиите и минувачите. Различни медии съобщиха неофициално за намерени в колата между 50 и 70 хиляди евро. Операцията бе ръководена на място от ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Официална информация ще бъде дадена днес в 11 часа, когато държавното обвинение ще има пресконференция. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи само, че се провежда разследване за корупция от специализираната прокуратура съвместно с новата антикорупционна комисия.

Иванчева е била четири часа без адвокат, каза самата тя. Телевизионни кадри показаха как една от разследващите прави опит да запуши устата ѝ, когато тя съобщава този факт на медиите. В 18:30 часа заваля дъжд и Иванчева бе вкарана в сградата на министерството, където процесуално-следствените действия са продължили. Всичко приключи малко преди полунощ. Иванчева и Петрова за арестувани за 24 часа.

"За мен това е клопка", каза Иванчева на излизане.

Журналисти я питат да потвърди, че не е получавала подкуп:

Абсолютно! На заден багажник оставени, ей така.

- Кой ги е поставил?

- Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 ч. имаме адвокат.

- Четири часа сте били без адвокат?

- Четири часа от 1 без 15 до 17 ч. нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше."

Тази сутрин пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, наета от семейството на Петрова, коментира, че двете задържани са имали среща с адвокат във връзка с предстояща днес пресконференция, на която да обявят данни за нарушения, свързани със строителство. Автомобилът е бил паркиран преди това на ул. "Московска". Според адвокатката парите са подхвърлени тогава.

"Колата е пълна с кашони. Точно този кашон (да извадят - б.р.), в който има хиляди боклуци и някакви пари? Има доста озадачаващи неща", каза Савова.

 

 

Очаквайте подробности.