"Левски" ще играе срещу "Бока Хуниорс" на 19 август на "Герена" в мач, посветен на 75-годишнината на Георги Аспарухов-Гунди. Двубоят ще е гвоздеят на година, в която "сините" честват юбилея на най-великия си играч. 

"Левски" засега пази името в тайна, но името на "Бока", отборът на Диего Марадона, един от най-славните и обичани тимове на Латинска Америка, се появи по-късно днес.

Вижте какво гласи съобщението на клуба от "Герена":

"Станете част от най-голямото футболно зрелище в България! На 19 август, от 19:45 часа на стадион „Васил Левски“, ПФК Левски ще се изправи срещу един от най-големите футболни клубове в света, за да почете подобаващо 75-годишнината от рождението на легендарния нападател на сините Георги Аспарухов-Гунди.

Българската публика ще има уникалната възможност да посрещне световните футболни звезди за първи път на наш терен, където те ще играят в приятелски двубой срещу състава на Левски. Името на мистериозния съперник на "сините" ще бъде разкрито официално на 4 май в София, по време на мача Левски - „Ботев“ Пловдив на стадион „Георги Аспарухов“, рождената дата на идола на „синята“ агитка.

„75 години Георги Аспарухов“ обещава да бъде не само приятелска среща, а и незабравим футболен спектакъл за цяла България. Пригответе се за изключително събитие с наелектризираща празнична атмосфера и оспорвана игра, което ще остане в историята като един от най-запомнящите се футболни сблъсъци – достоен начин да почетем заедно вечната "синя" деветка Гунди. Всички заедно на 19 август!

Събитието „75 години Георги Аспарухов“ е на 19 август 2018 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 19:43 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн.  Цена на билетите: от 19,14 до 194,30 лева. За първи път се предвижда и специален семеен пакет: 2 билета за възрастни и 1 билет за дете (до 16 год) за Сектор Г."

А "Левски" започва честванията за Гунди в края на април и началото на май.

На 4 май, когато е рожденият ден на загиналия трагично на 30 юни 1971 г. бивш национал, "Левски" приема "Ботев" (Пловдив) на стадиона, който носи името на Гунди. Всичко се нарежда, тъй като единственият друг клубен отбор, за който е играл Аспарухов, е "Ботев".

Тогава ще е първото голямо събитие. "Сините" ще отделят по един лев от приходите от билети на три домакински мача на "Левски", за да се направи специална хореография по трибуните на двубоя с "жълто-черните". 

Клубът от "Герена" кани и привържениците на "Ботев" да се включат:

Уважаеми привърженици,

Мачът за първенство на 4 май 2018 г. срещу Ботев Пловдив ще бъде специален за клуба ни и всички вас, защото в този ден се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, при това с мач срещу единствения друг клуб, за който той е играл в кариерата си.

Искаме да ви поканим на нов голям левскарски празник, с който достойно да отбележим юбилея от рождението на Гунди и да поставим начало на честванията. Тези чествания ще продължат с различни инициативи, най-важната от които е възстановяването на турнира за купата „Георги Аспарухов” с мач срещу авторитетен съперник.

През следващата седмица ще бъдат огласени подробности за планирания левскарски празник, който да почете най-голямата ни легенда. Ръководството на клуба взе решение да отдели по 1 лев от приходите от всеки билет в предстоящите домакински мачове за първенството и купата съответно изминалия с Лудогорец, предстоящия с Верея и този с „цска-софия“, които да вложим в хореографията и подготовката на празненствата в мача срещу Ботев (Пловдив). Така ще продължим традицията от честванията на стогодишния юбилей и 50 години от първия мач на Левски в европейските турнири, за които левскарската общност имаше огромен принос. Набраните средства ще позволят да направим още по-добър празник, такъв, какъвто паметта и името на Гунди заслужават.

Използваме повода, за да поканим на този мач и привържениците на Ботев (Пловдив) с надеждата, че ще бъдат достойни участници и ще допринесат да бъде почетен достойно най-големият български футболист."

Запалянковският тръст "Синя България", който е акционер в клуба, организира детски футболен турнир в чест на Гунди на 29 април в Струмица, Македония. Ще участват по три български и местни отбора. Нашите са "Левски", "Славия" и пловдивският "Супер Спорт".