ЦСКА-София и "Левски" направиха 2:2 в поредното дерби между двата тима от Първа лига. Съперниците размениха по едно полувреме, по два гола и по един червен картон. И съжаляват за изпуснатата победа.

"Червените" доминираха преди почивката, когато още до 9-ата минута дръпнаха в резултата с голове на Фернандо Каранга от дузпа и Рафаел Енрике. В края на полувремето Каранга направи фрапантен пропуск за 3:0.

След почивката обаче "сините" излязоха преобразени. Иван Горанов с глава намали в 48-ата, а в 61-ата Паулиньо изравни. Последваха пропуски на "Левски" за пълен обрат.

Към края Серджиу Буш ("Левски") и Жеферсон (ЦСКА) бяха изгонени с червени картони и ще пропуснат полуфиналния реванш за купата идната сряда.

Стана зрелище пред около 15 хиляди зрители на стадион "Васил Левски". По-късно днес "Лудогорец" приема "Берое" и ако спечели ще дръпне с 8 точки пред ЦСКА-София.

За жалост дербито бе оцапано с кръв. Има ранена полицайка, откарана в болница с окървавено лице. Униформената стоеше пред секторите "А" и "Б". Ударена бе с бомбичка от "синята" агитка в началото на второто полувреме. Колегите ѝ реагираха бързо и повикаха линейка. За момента не е ясно какво е състоянието на жената.

ЦСКА започна вихрено и с мисъл да заличи лошия спомен от последното дерби (2:0 за "Левски" за купата). В 6-ата минута Божидар Митрев направи дузпа при акция на Каранга и бразилецът не сбърка на 11-те метра.

Не мина много и Рафаел Енрике удвои с хубав диагонален удар. В тези минути символичните гости само гледаха. "Червените" превъзхождаха в средата на терена, разиграваха топката със самочувствие, докато опонентите им не знаеха какво да направят.

В 33-тата Тиаго пробва с шут Митрев, който изби. В 38-ата Каранга изтърва може би да реши мача. Вероятно сега съжалява за това.

След почивката ролите се размениха и отборите изглеждаха неузнаваемо. "Левски" имаше шанс бързо да върне един от головете при странна ситуация, в която единият краен защитник на тима центрира на другия - Милош Цветкович на Иван Горанов.

Попадението вдъхна увереност на "сините". В 61-ата последователно сбъркаха и двамата централни защитници на ЦСКА Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров, а героят от предишното дерби Серджиу Буш се пребори за топката и я поднесе на Паулиньо, който изравни.

Един от най-интересните двубои - Каранга срещу Яблонски. 

Тук вече мачът тотално промени посоката си като психология. Макар че още в следващата си атака "червените" можеха да си върнат аванса, но Рафаел Енрике не уцели вратата отблизо. Това обаче бе единствената голова възможност за ЦСКА през втората част, а докрая "Левски" спокойно можеше да стигне до пълен обрат.

Най-добрата възможност се откри пред Габриел Обертан в 87-ата минута - французинът прати топката в аут отблизо. Пасът към него отново бе дело на Цветкович.

Преди това бяха изгонени Буш и Жеферсон. Червеният картон на бразилеца изглежда малко пресилен, докато румънецът си го заслужи, тъй като блъсна своя съперник. Жеферсон бе големият грешник в срещата с "Лудогорец", но този път реферът Стефан Апостолов, депутат от ГЕРБ, може би сбърка.

Остава още едно издание на дербито за първенство, но доста повече интрига има в реванша за Купата на 25 април.