Лидерите на АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева обвиниха в лъжа, спекулации и в "мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч" председателя на БСП Корнелия Нинова. Поводът - изказване на Нинова отпреди два дни в Благоевград, където се похвали, че структури на партиите на Дончева и Проданов се връщали в Партията-майка.

Оказа се, че похвалата е била малко прибързана. В действителност местният лидер на АБВ Димитър Атанасов е напуснал партията, но от самото АБВ не го искали вече в редиците си. Не го искат и от левицата - от БСП в Петрич излязоха с позиция, че са против приемането му.

"Във връзка с тиражираните в медиите спекулации от ръководството на БСП, заявяваме, че областната организация на АБВ-Благоевград, вкл. нашите представители в органите за местно самоуправление, са на мястото си и се намират в добра кондиция", посочват от АБВ.

Изразяват учудване още, че БСП "шумно присъединява към редиците си официално отстранени от ПП АБВ поради незадоволителна работа личности".

"Целият този ПР трик обаче не се свежда единствено до един отстранен от партия АБВ член и приятелския му кръг. Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч", допълват от формацията, създадена от президента и бивш лидер на БСП Георги Първанов.

Татяна Дончева недоумява с коя точно структура от партията й се хвали Нинова. Миналата година структурата в Благоевград напусна адвокат Албина Анева. 

"Т.нар. Госпожа Лъжа има претенциите, че би трябвало да ни прибере. Ние нямаме какво да й връщаме. Нашите структури не са нейните структури", коментира Дончева.

Източници от "Позитано" 20 споделиха, че в "опорните точки" на Нинова за благоевградската изява партията на Дончева не е била включена, но явно БСП лидерката е проявила самоинициатива. В левицата обаче все още тече дебатът за "протегнатата към АБВ ръка" - още повече, че се задават избори догодина - европейски и местни. Лидерът Нинова била против съюз с президентската партия и гравитирала около Костадин Костадинов и неговата организация "Възраждане" и "Българска пролет" - на бившия депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев.