Заподозрян нападател бе арестуван след престрелка в гимназия във Флорида, съобщи телевизия Ей Би Си.

Инцидентът завърши с един ранен.

Само преди два месеца пак във Флорида нападател разстреля 17 души в гимназията  "Марджъри Стоунмен Дъглас" в град Паркленд. ФБР предизвика острите критики на президента Доналд Тръмп, след като оттам признаха, че не са успели да предприемат действия след информация, получена за убиеца.

Днешната стрелба стана в гимназия "Форест" в град Окала. Много подробности засега не се съобщават. Знае се, че единственият ранен е в болница, но животът му е извън опасност.

Властите в Окала посъветваха хората да избягват района на стрелбата и помолиха родителите си да изчакат специални указания, преди да влязат в училището и да вземат децата си.

Ученици в САЩ протестират срещу насилието с оръжие в училищата. Снимка АП/БТА

Нападението днес стана броени минути преди хиляди ученици във всички краища на САЩ да излязат на шествие срещу насилието с оръжие. Събитието е наречено "Национално излизане от училищата". То съвпадна с 19-ата годишнина от кървавата баня в гимназията "Колъмбайн" край Литълтън, щата Колорадо. Тогава двама младежи разстреляха 12 ученици и един учител, след което се самоубиха.

Един от организаторите на днешното шествие заяви, че то е в отговор на масовото убийство в Паркленд през февруари.