Рафаел Надал е на финал на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло след убедителен успех срещу Григор Димитров в първия полуфинал - 6:4, 6:1. 

Българинът отпадна, а испанецът ще спори в неделя за титла №11 в тази надпревара срещу Александър Зверев или Кей Нишикори. 

Надал има вече 34 поредни спечелени сета на клей. А Димитров все пак изпраща позитивен турнир. От два месеца насам той не бе записвал три поредни победи.

И на двамата предстои турнир в Барселона идната седмица.

Днес Григор, който има само един успех над Краля на клея в 12 срещи, беше равностоен само в първия сет. Димитров даде битка на Рафа в откриващия гейм, лидерът в ранглистата се измъкна, след което проби и затвърди на 3:0.

Радващо е, че българинът отвърна. Той на свой ред взе първия сервис гейм, върна пробива и изравни. Надал не допусна срив. И нанесе удар в решителния момент - в десетия гейм, а Григор му помогна, като допусна две двойни грешки.

Вторият сет започна по същия начин, но този път Димитров нямаше сили за обрат. Те му стигнаха само за един гейм, спечелен на своя начален удар при 0:5.

Сега на Григор Димитров предстои визита в Барселона, където тренираше и живееше в началото на кариерата си. Турнирът там е от категория ATP 500, а българинът е №2 в схемата след Надал.

Той стартира от втория кръг, в който ще срещне познат съперник - Жил Симон или Филип Колшрайбер. С германеца Гришо води битка в Монте Карло и спечели с 2:1 сета след обрат.