Ето ви новата контролирана медийна среда - в Ереван повече от 30 хиляди души протестират срещу "руските" номера на президент и премиер вече десети ден, у нас пълно мълчание. Да не вземе случайно някой да вземе пример.

В Будапеща отново десетки хиляди протестират срещу медийните машини на Орбан, чрез който се унищожават основните на демокрация в страната. У нас пълно мълчание - да не вземе някой да направи аналогия и да излезе на улицата. Но виж панегирици за унгарския "фюрер" са под път и над път. Той, авторитаризмът, като предверие на фашизма, не идва с декларации за отмяна на демокрацията - идва тихо, постепенно и бавно, докато не усетите сте станали безсилен и го подкрепяте.

Изобщо имаме здрава и стабилна медийна среда с още по-здраво и стабилно кеш флоу - от бюджета за сметка на нашите данъци.

На фона на което е напълно естествено депутатът Данаил Кирилов да Ви убеждава, че вчерашните действия срещу Иванчева, които обществото не смила лесно като претенция и реалност, били доказателство, че не харесваме румънския модел!? В смисъл те ни направили показно, за да ни убедят, че няма смисъл от Кьовеши. Тънка политика и зрителите като опитни зайчета.
Зад всичко което става стои Провидението /за да не протестираме/ и дълбокия стратегически замисъл на властимащите /за да ръкопляскаме/. Пък вие си мислите, че нещата стават случайно.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията