Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване на простотии по време на акции. Това каза пред БНТ лидерът на "Движение" 21 Татяна Дончева по повод ареста на кмета на "Младост" Десислава Иванчева.

"Това са норми и регламенти, създадени за да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се правят уйдурми", заяви Дончева.

Според нея парите, намерени в колата на Иванчева, е можело да бъде пребрени във фоайето на спортното министерство, пред сградата на което бе осъществен арестът. Дончева коментира и думите на вицепремиера Екатерина Захариева, според която органите на реда са прехвърлил границите с действията си по този случай. Тези думи предизвикваха гняв у главния прокурор Сотир Цацаров.

Според Дончева Захариева е чула това от свои колеги дипломати, които в момента с в София. Тя смята, че главният прокурор, шефът на антикорупционната комисия и шефът на специализираната прокуратура не трябва да приемат това лично и болезнено, а да си набележат методика, по която да правят тези акции без да се стига до крайности.

Според Дончева анализира в много институции има назначени хора, които нямат опит, за да изпълняват задълженията си. Такъв бил случаят и с кмета на "Младост" Десислава Иванчева.

"Няма нищо лошо да е фризьор, ако работи това, а хората я избраха да изпълнява функции, от които не разбира", обясни Дончева.

И допълни, че и в парламента има хора, които не са компетентни.