Мохамед Салах очаквано спечели наградата на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия за №1 през сезона. Играчът на "Ливърпул" се представя впечатляващо още в първата си година във Висшата лига. 

До момента той има 41 гола и е фаворит да грабне и "Златната обувка" на Европа.

В анкетата, в който гласуват самите футболисти, изпревари Кевин де Бройне от "Манчестър Сити". Трудно е да се даде предпочитание на един от двамата, но все пак головете на Салах са наклонили везните в негова полза.

Египтянинът е седмият състезател на "Ливърпул" с престижното отличие и първият след Луис Суарес, който го заслужи през 2014 г.

За млад футболист №1 бе избран германският национал Лерой Сане от шампиона "Сити". Церемонията премина в елитен лондонски хотел, а Сане не присъства.

Салах има 31 попадения във Висшата лига, което е изравнен рекорд, а до края на сезона "Ливърпул" има още три мача и нападателят най-вероятно ще го счупи. Останалите му попадения са в другите турнири.

Утре "червените" излизат срещу "Рома" в първи полуфинал на Шампионската лига, а Салах ще се изправи срещу бившия си отбор.