25-годишният Йордан Исаев, който рани с бомбичка самоделка служителката на жандармерията Гергана Зашева на мача ЦСКА-София - "Левски" (2:2), остава в ареста с най-тежката мярка "задържане под стража", реши Софийският градски съд.

И даде ход на делото. Според СГС има риск Исаев да се укрие. Адвокатът му пледираше за по-лека мярка с обратния аргумент.

"Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам", заяви Исаев пред съда.

Запалянкото на "Левски" се предаде сам в края на миналата седмица, след като няколко дни бе издирван.

Междувременно Гергана Зашева проговори пред "Хоризонт". Тя обясни, че вече се чувства по-добре, възстановява се и инцидентът не е успял да я пречупи. Младата жена благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея и допълни, че готова отново да охранява подобни мероприятия.

"Възстановявам се. Аз съм получила достатъчно подкрепа от близките си, от колегите си. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички. Това е част от работата ни. Ние охраняваме всякакви мероприятия. Присъстваме,П когато има някакви задачи. Това е част от работата ни. Това не ме е пречупило. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот. Колегите ми са неотлъчно до мен. Те са незаменими, защото постоянно са около мен и тяхната подкрепа е незаменима за мен", заяви Зашева в първото си интервю след случката миналата сряда.

На въпрос какво би казала на феновете и изобщо на хората, които проявяват агресия по стадионите, Зашева отговори:

"Инцидент като този променя съдбите на хората. В тази ситуация може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката. Това мога да коментирам само."