"Нефтохимик 2010" е шампион на България по волейбол при мъжете след трета победа срещу ЦСКА във финалната серия от 5 мача. Днес бургаският тим се наложи с 3:1 (25:17, 23:25, 25:17, 25:20) над "червените" в столичната зала "Христо Ботев". И в предишните две срещи, които се играха край морето, тимът на треньора Найден Найденов спечели с по 3:1.

"Нефтохимик" защити титлата си и това е напълно логично, тъй като е най-силният отбор в България. Титуляри са националите Теодор Салпаров, братята Георги и Валентин Братоеви, Жани Желязков...

На това ЦСКА противопостави опитни бойци и млади таланти, водени от наставника Александър Попов. За "червените" е успех достигането до финала, в предишната фаза те елиминираха "Монтана".

Днес имаше доста зрители в зала "Христо Ботев", а домакините се радваха на солидна подкрепа. В публиката, освен елита на българския волейбол, бяха забелязани бивши футболисти като Мартин Петров и Светослав Петров.

"Нефтохимик" спечели убедително първия гейм, а ЦСКА успя да вземе връх във втория гейм. "Червените" обаче нямаха сили за повече. Нататък Салпаров и компания не изпуснаха инициативата и ликуваха.

Сега за националите предстои кратка почивка, след което започва Нова волейболна лига - този турнир е наследник на Световната лига. Мачовете започват през юни. А наесен Италия и България са домакини на световното за мъже.