Десислава Иванчева е била набедена от организирана престъпна група (ОПГ) част от която са Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, по-известна като "комисия Антикорупция".

Това заяви в сутрешния блок на бТВ пиарът на столичния район "Младост", управляван от Иванчева - Петър Кърджилов. Както е известно, кметицата бе показно арестувана в центъра на София по подозрение, че е взела подкуп от строителсния предприемач Александър Ваклин, за да да обяви публично инвестиционните му намерения - едно проформа действие.

От думите на Кърджилов стана ясно, че екипът на Иванчева провежда собствено разследване, защото нямал доверие на Специализираната прокуратура и КПКОНПИ.

"Резултатите посочват категорично, че акцията е подготвено набеждаване от ОПГ", посочи той.

И изброи: Не се даде отговор на въпроса защо не са задържани на място. Освен това не е бил допуснат адвокатът на Иванчева, който е пристигнал в 14 ч на мястото, а е допуснат в 16 ч. Не е бил там при изземването на парите. Няма съдебно решение за маркирне на банкнотите, т.е. не са били сигурни в СРС-тата, с които уж разполагат. Има разминаване и в датите - парите са събрани преди да са поискани. 

"Няма никакви записи и доказателства, няма СРС от момента на искане на парите до предаването им", каза в заключение Кърджилов.

По думите му "г-н Ваклин категорично лъже и вече бе хванат в лъжа". Кърджилов визира фактът, че пред "Капитал" ден по-рано Ваклин отрече той да е предприемачът. Кърджилов отрече и да има документи за забавяне на преписката в дома на кметицата.

"Лъжците изрекоха куп лъжи. Дори обявиха, че имала бурен нощен живот, което даде повод на кафевите медии на Пеевски да доразвиват тезите", посочи пиарът.

Според него парите са се озовали в колата на Иванчева като са били подхвърлени от "посредника" при предаването на предполагаемия подкуп - Петко Дюлгеров. "В тази ОПГ участват и Специализираната прокуратура, и КПКОНПИ", повтори Кърджилов.