Мадона загуби съдебната битка да спре търг на свои лични вещи, сред които кичур от косата ѝ, бельо и писмото, с което приятелят, покойният рапър Тупак Шакур къса с нея, съобщава "Гардиън".

През юли 2016 г. поп звездата успя да получи временна забрана за провеждането на търга.

В решение, което беше обявено в понеделник, съдия Джералд Лебовиц постановява, че правните действия, които е предприела Мадона са били погрешно насочени срещу Дарлийн Луц, корекционерка на изкуство. Според твърдение на Луц двете са разрешили противоречията помежду си с правно споразумение от 2004 г. Съдията пита защо Мадона е решила да съди Луц, а не своите асистенти, които са изнесли нейните вещи. 

Аукционната къща "Gotta Have Rock and Roll" обяви, че ще продължи с продажбата на вещите през юли. 

Мадона и Тупак са били заедно през 1994 г. В писмо, написано на ръка, до което са се добрали от TMZ и което е с дата 15 януари 1995 г., рапърът пише, че имиджът му ще пострада от това, че се среща с бяла жена. 

"Можеш ли да го разбереш. За теб да те видят с чернокож няма да се отрази на кариерата ти. Най-много да изглеждаш по-открита и вълнуваща. Но за мен, аз имам задължения към имиджа си. Така ще предам половината от хората, които ме направиха това, което смятах, че съм. Никога не съм искал да те нараня", пише той. Рапърът умира през 1996 г. на 25 г. , застрелян в Лас Вегас.

На търга ще се продава и второ писмо на Мадона, изпратено от нея до "J", в което тя описва Уитни Хюстън и Шарън Стоун като "ужасно посредствени".