Блогърът Иво Мирчев, който влезе в пререкание със седмина яки момчета в крайпътно заведение, публикува в профила си във Фейсбук записа от проведения разговор със служител на телефона за спешни случаи 112, от който разговор не е последвало нищо. Причината е, че първоначално МВР отрече той изобщо да е подавал сигнал до 112 за това, че "мутрите" не допускат автомобили до паркинга на крайпътното заведение, в т.ч. Мирчев и заплашват граждани.

От записа става ясно, че Мирчев подава сигнал за лицата на паркинга, неколкократно уточнява кое е заведението, а служителката му съобщава, че ще се свърже с районното управление. Оставен е на изчакване и минути по-късно му е съобщено, че сигналът е предаден на полицията. На въпрос какво ще последва, му отговарят: "Предаден е на полицията". По думите на блогъра след 40 минути не е имало и помен от полицаи на мястото. 

След като рано сутринта Мирчев обяви, че има запис от разговора, от МВР размислиха и в 10:40 ч изпратиха съобщение, със заглавие "Предприети са активни действия за изясняване на спор за паркиране".

"Преписка е образувана в ОДМВР-Велико Търново  във връзка със сигнал, подаден след спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстния път на областния град. Установени са автомобилите  /с варненска регистрация/ собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая", гласи то.

Ето го и спорния разговор: