"Вече месец политическият елит си е назначил без да пита избирателите владетел... Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт". Това написа в профила си във фейсбук Радан Кънев, който по-рано през деня подаде оставка като говорител на Реформаторския блок. В мотивите си Кънев обясни, че коалицията се разпада и на практика се ръководи от Бойко Борисов.

"Толкова съм свикнал някой да оправдава неуспеха си с мен, че дори не ми се коментира казаното от г-н Кънев, защото истински се надявам, че Реформаторският блок ще бъде наш партньор", побърза да отвърне на удара лидерът на ГЕРБ във фейсбук.

Кънев отговори с още по-рязка критика на поведението на реформаторите и Борисов.

"Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал неприятно. Но някой трябваше да хвърли камък - не камък по РБ, а в блатото на българската политика. 

Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря. Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е. 
 

Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това. Унижението за българските граждани, на които им съобщават ‪#‎Кой‬ще ги управлява СЛЕД изборите. Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал... 
Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност. 
А че било ход на слабост... аз съм дребен човек, който от пет години все не намира време за спорт. Сигурно ме избива на конфликти с гоуемите, комплексарска работа".