"Реал" (Мадрид) победи "Байерн" (Мюнхен) с 2:1 като гост в първи полуфинал на Шампионската лига. Реваншът е идната седмица в испанската столица.

Любопитно е, че преди малко повече от година "лос меренгес" спечелиха със същия резултат на "Алианц арена", тогава в четвъртфинал. Но в ответния сблъсък се стигна до продължения и съдийски грешки в полза на "Реал", който в крайна сметка спечели с 4:2 и продължи.

Въпросът е, че "Байерн" не е за отписване, независимо от добрия турнирен резултат в полза на неговия опонент. Припомняме, че "Ювентус" залачи пасив от цели три гола на "Бернабеу".

Тимът на Юп Хайнкес имаше отявлено преимущество, но допусна две грешки и "Реал" ги наказа, като за пореден път демонстрира убийствена ефективност. Някога по този начин често печелеха германските отбори.

Джошуа Кимих откри в 28-ата минута, като успя да изненада вратаря Кейлор Навас, който се готвеше за центриране на защитника и бе преодолян. Нататък обаче Навас имаше отлични намеси, независимо че сбърка още веднъж - нетипично за него.

В 44-ата минута бранители на "Байерн" явно се подведоха по понечилия да изпълни задна ножица Кристиано Роналдо и оставиха непокрит Марсело, който с техничен удар изравни.

След почивката натискът на домакините се засили. Те обаче бяха хванати неподготвени на контра (след нова грешка) и влезлият от скамейката Марко Асенсио оправда хода на Зинедин Зидан - 2:1.

До края "Байерн" така и не намери начин да стигне поне до равенството. В няколко ситуации Фортуна целуна "Реал".

В другия полуфинал - ден по-рано, "Ливърпул" би "Рома" с 5:2.